RETOURNEREN

Bij bestellingen van Juwelier Emo geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag van aflevering. Een zichttermijn betekent dat u het product mag bekijken. Houdt er rekening mee dat een product niet meer geretourneerd mag worden indien de stickers van het product zijn verwijderd.

Bent u niet tevreden over het artikel, dan kunt u het product zonder geldige reden retourneren. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourprocedure. Dit betekent dat de retourkosten voor eigen rekening zijn. U dient binnen 14 dagen aan te geven dat u uw bestelling herroept, waarna u nog eens 7 dagen de tijd heeft om uw bestelling naar ons te retourneren. Hierna is het niet meer mogelijk uw bestelling te retourneren, tenzij dit anders is overlegd met één van onze medewerkers. U kunt het artikel retourneren:

  • Binnen de zichttermijn van 14 dagen;
  • Indien het artikel compleet, en redelijkerwijs (voor zover mogelijk) nog in de originele staat en fabrieksverpakking is;
  • Wij adviseren om het pakket aangetekend terug te sturen (handtekening voor ontvangst). LET OP: dit is niet verplicht, aangezien de verantwoordelijkheid van het verzenden bij u ligt. Wanneer u het pakket aangetekend verstuurt bent u verzekerd tegen het kwijtraken van het pakket tijdens de verzending. De verzender, bijvoorbeeld POSTNL zal een vergoeding uitkeren, waardoor u niet uw geld verliest.

Sommige producten kunnen niet geretourneerd worden. Het gaat dan om:

  • Producten waarin op verzoek in gegraveerd is;
  • Producten die op speciaal verzoek gemaakt zijn, of op maat gemaakt zijn;
  • Producten met draagschade.

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

U kunt uw bestelling retourneren naar:
Juwelier Emo
Spinozaweg 46
3532SG Utrecht

RETOUR EN RUILEN

Retour
Indien u de retour heeft doorgegeven, kunt u de contactgegevens van Juwelier Emo op het pakketje noteren. U dient het pakketje wel te frankeren.

Als klant bent u zelf verantwoordelijk voor het veilig verzenden van uw pakket. Wanneer het artikel tijdens de retourzending is beschadigd, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld. Vandaar dat wij het aangetekend verzenden sterk aanraden!

Beoordeling van uw retour
Binnen de zichttermijn van 14 dagen heeft u het recht uw aankoop te beoordelen. Echter, als blijkt dat het aan ons teruggestuurde artikel voor andere doeleinden is gebruikt, bijvoorbeeld het dragen ervan, en hierdoor draagschade is ontstaan, dan bestaat de kans dat u uw geld niet terug krijgt.

Terugbetaling van gemaakte kosten
Terugbetaling geschiedt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koop. U krijgt alle gemaakte kosten vergoedt exclusief de verzendkosten en dus de retourkosten. Indien u een verkeerd product heeft ontvangen vergoeden wij hier wel de verzendkosten van. De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening en dus ook de risico hiervan. Hiermee voldoet Juwelier Emo aan de Nederlandse Wet.

Verwerkingstijd van uw retour
De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld, zodra wij uw retour zending behandelen ontvangt u bericht per e-mail. Verwerking kan tot maximaal 14 dagen in beslag nemen.

Ruilen
Meld uw ruiling via de mail of telefoon. Wij zullen u vervolgens persoonlijk verder helpen.

Verkeerd artikel ontvangen
U kunt dezelfde procedure aanhouden als een normale retour, maar tijdens het aanmelden aangeven dat het om een verkeerd geleverd artikel gaat. Mocht een artikel geruild worden door een fout van Juwelier Emo of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.

Defect artikel
Heeft u een defect of beschadigd artikel ontvangen? Neem dan z.s.m. contact met ons op. Is het defect ontstaan nadat u het artikel heeft gedragen? Dan zijn wij verplicht het artikel eerst terug te sturen naar de leverancier ter reparatie of omruiling.